dijous, 26 de maig del 2022

  ARROMANCHES LES BAINSAquest poble no es famós per al desembarcament si no per la construcció d´ un port artificial Mulberry, que juntament amb el que es va aixecar a la platja d'Omaha, tenia com a finalitat proveir de subministraments els militars que van participar en l'operació militar. Una forta tempesta va destruir el port d'Omaha, per la qual cosa el d'Arromanches va ser l'que va quedar dret.

Durant el temps que va estar en funcionament, van desembarcar en aquest port 2,5 milions de persones, 500.000 vehicles i 4 milions de tones de subministrament.


E matinat força per sortir a passejar per aquest lloc , l'has vistes a primera hora són formidables i mes des de sobre aquesta muntanya , un camí em porta fins al centre de diapositives i a cada pas ens trobem una foto de record , matinar sempre val la pena.VER SUR MER


Aquest monument es va inaugurar el 6 de juny de 2021 en el 77 aniversari del desembarcament de Normandia. Rendeix homenatge als gairebé 22.500 soldats de 38 nacionalitats sota comandament britànic que van perdre la vida al llarg d'aquesta operació aliada per alliberar Europa.
Es troba al cim d'un turó amb vistes a Gold Beach, l'arenal on els britànics van desembarcar aquell matí del 6 de juny del 1944.


La peça central del monument és una escultura de bronze de David Williams-Ellis, amb estàtues més grans que la mida natural de tres soldats que arriben a terra durant els desembarcamentsEls noms de 1.746 persones mortes el Dia D, el 6 de juny de 1944, estan inscrits al Mur del Dia D del pati commemoratiu central, construït al voltant de l'escultura de Williams-Ellis. Els morts els dies següents estan inscrits a 160 columnes blanques del pati del claustre en ordre cronològic de mort en el sentit de les agulles del rellotge al voltant del Tribunal Memorial, fins al 31 d'agost. Els noms estan ordenats cada dia per branca de servei, inclòs el personal de la RAF assassinat en missions de suport, i les forces especials i els agents que operen darrere de les línies alemanyes, inclosos els membres de SAS i SOE
COURSEULLES SUR MER

Juno Beach es troba al sector canadenc. El seu nom correspon al codi que li van donar els aliats. Desembarcament de la 3a divisió canadenca de Graye a Saint Aubin. Els Canadencs han de fer-se amb les defenses costaneres del sector de Courseulles-Bernières i endinsar-se per l'interior per unir-se amb les tropes britàniques de Gold i de Sword.


Avui fem una parada per dinar i visitar Courseulles-sur-Mer, es una petita  ciutat costanera i molt turística en ella encara es troben moltes restes que recordem el 1944


HONTFLEUR

Honfleur, és una petita ciutat acollidora. Port de pesca, de comerç i d'esbarjo Aquest poble marítim convida al descobriment dels seus carrerons pintorescs i les seves cases antigues. Poc afectada pel pas del temps


Un poble amb bonics carrerons vorejats de cases amb façanes d'entramats de fusta, botigues i restaurants típics converteixen aquest port normand en un dels llocs més bonics de la costa del nord de França.
Poc afectada pel pas del temps, Honfleur ha sabut conservar les empremtes del seu ric passat històric i s'ha convertit en una de les ciutats més visitades de França.
L'església de Santa Catalina (L'église Sainte-Catherine en francès) és el principal monument d'Honfleur , Construïda al segle XV per reemplaçar una església de pedra destruïda durant la Guerra dels Cent Anys, l'església de Santa Catalina va ser construïda enterament en fusta, recol·lectada al bosc proper, La seva forma original de doble casc bolcat es deu a l'excel·lent coneixement que els treballadors de Honfleur tenen de la construcció naval. Així, l'església Sainte-Catherine és l'església de fusta més gran de França.
el seu campanar independent de roure és visitat com un annex
Hotfleur es el punt més llunyà de la nostra ruta per Normandia ara ja iniciem la tornada , de totes maneres encara ens queda molt per visitar i molts km per fer. ara i per unes carreteres secundaris molt estretes per l'autocaravana anem a passar la nit en un càmping en un petit poblet la ville de Vimotiers en ell toca descansar és un magnífic càmping municipal molt ben a condicionat