dissabte, 28 de maig del 2022

 


Deixem aquest camping de les Roussilles i de nou preparats per tornar a la carretera en un nou dia, tenim que fer uns 170 km per arribar a Sarlat la Canela , segurament entremig farem més d'una parada tecnica.

SALIGNAC


Passem per al poble de Salignac parem a fer unes fotos i continuem ruta per aquests estretes carreteres a pocs km del poble trobem una granja i venda al públic de Foia d´ànec aprofitem per fer una bona compra d´aquests productes tan magnifics.

  SARLAT LA CANELA

Per fi arribem a Sarlat un poble totalment turistic, primer problema aparcament, La ciutat és molt animada . Una de les tradicions que se segueixen conservant al Périgord, és la de la celebració de mercats setmanals on trobar els productes de la terra i, d'entre tots, el mercat de Sarlat és el més famós des de l'Edat Mitjana

 Sarlat és una ciutat medieval que va créixer al voltant d'una abadia benedictina d'origen carolingi, l'origen de la qual es perd a la llegenda. Es diu que va rebre de Carlemany les relíquies de Saint Sacerdos, bisbe de Llemotges, i de la seva mare Sainte Mondane.


Sarlat és ara un dels conjunts medievals més bells d'Europa. La ciutat té el rècord de densitat en monuments històrics classificats o llistats a l'inventari nacional amb 65 monuments i edificis protegits. Recórrer els seus carrerons és llegir gairebé mil anys d'autèntica arquitectura on, des del paviment fins a les teulades de pissarra, predomina aquesta pedra calenta i rossa.

El primer que has de saber és que tots els llocs que visitar a Sarlat són a l'interior de la seva cita. La ciutat medieval de Sarlat està envoltada per quatre bulevards. Als extrems nord i sud, dues places serveixen d'entrada al carrer de la République: el carrer comercial de Sarlat que uneix les dues places.Des de la Rue de la République podràs accedir a un entramat de carrers de vianants que amaga tots els llocs a veure a Sarlat, molts dels seus racons són dignes d'una postal!Fontaine de Sainte-Marie , Linterna de los Muertos , Place Boissarie
Varem gaudir moltíssim passejant per aquesta ciutat medieval tan ben conservada.

MIREPOIX


Quasi per 
casualitat vàrem venir a visitar aquest poble l´Alex tenia un bon record d´ell i vàrem decidir veure'l . Quan arribes a Mirepoix i aparques a la zona exterior et quedes una mica com desencantat pensant si ha valgut la pena venir, ja que la zona exterior està una mica solitària i abandonada. Mal fet. Un cop comences a endinsar-te al centre de la vila t'adones que la teva decisió ha estat tot un encert.


A poc a poc, comença a aparèixer la ciutat mediaval i les cases de colors, combinades delicament, amb la fusta. I de cop i volta, quan comences a estar embadalida amb aquestes casetes, et quedes paralitzada davant l'espectacle de colors, de bellesa, d'elegància de la Place des Couvertes (dels porxos).En aquesta plaça, t'has d'aturar, observar i gaudir de l'alegria que t'embolcalla amb la infinitat de colors que hi ha a les façanes, a les botigues, als bars i restaurants que l'omplen. Cada casa, cada detall, mereix una fotografia


Les estructures es conserven des de l'edat mitjana, entre els S. XIII i XIV. La bellíssima i romàntica Mirepoix s'ha guanyat un lloc d'honor als meus racons favorits.