diumenge, 22 de maig del 2022Després de descansar una nit un tan alterats per als mosquits retornem a la carretera hem de fer algo  mes de 300 km per arribar a la primera visita del de Rochefort en Terre .
Ubicat a la riba del riu Gueuzon, conserva un aire d'èpoques passades amb encantadores cases amb teulades de pissarra negra decorades amb infinitat de flors de colors.


La place du Puits és el lloc més concorregut i més fotografiat de tot Rochefort-en-Terre. Amb un magnífic pou central és el cor del poble, on convergeixen la rue des Scourtets i la rue Saint-Michel, els dos principals carrers d'aquest preciós municipi. Si busqueu façanes decorades amb cura amb precioses flors, aquesta plaça i la rue Saint-Michel són els llocs on heu d'anar.La Col·legiata de Notre Dame-de-la-Tronchaye
Aquesta col·legiata, ubicada en un lloc de fort pendent, és el temple més important i destacat de Rochefort-en-Terre. Construïda al segle XII, explica la llegenda que un sacerdot va amagar una estàtua de fusta de la Mare de Déu i el nen a l'interior d'un tronc d'arbre buit per evitar que fos destruïda durant les invasions normandes.

El castell de Rochefort-en-Terre : 
Al segle XII, aprofitant un dels turons que rodeja el poble, es va aixecar un castell. Sota la seva empara va anar creixent Rochefort-en-Terre, protegint-se amb una muralla que encara es conserva. Reconstruït al llarg dels anys, al segle XX, el pintor nord-americà Alfred Klots el va comprar i el va reformar, convertint-lo en un palauet i en lloc de trobada d'artistes
Rochefort-en-Terre va guanyar el títol al poble més bonic de França el 2006 i, més de tres lustres després, he de reconèixer que és un dels pobles més bells de França dels que he visitat


Acabada la visita a Rochefort en Terra un descans per dinar a la mateixa àrea e caravanes i de nou reprenem la ruta per arribar al nostre pròxim destí Josselin aquet poble és troba a uns 45 km per carreteres secundàries , arribem sense problemes i trobem un molt bon aparcament de caravanes comencem la visita.

JOSSELIN


Sols arribar et trobes davant un majestuós castell .És el típic poble perfecte, on el seu riu, els seus carrers medievals i el seu castell, el converteixen en un lloc idíl·lic i d'autèntica postal, i t'asseguro que només veure'l, pensaràs que podria ser l'escenari de qualsevol típic conte de fades.


Val la pena  passejar pels seus estrets carrers empedrats, descobrir les nombroses cases de fusta,  i delectar-te amb les seves precioses vistes des de l'altra banda del riu, i sobretot gaudir del seu ambient medieval, que farà que acabis rendint-te als seus encantsEl centre medieval de Josselin és petitó, té precioses places amb les cases típiques de bigues de fusta dels segles XVI i XVII. Aquestes es van construir gràcies a la prosperitat econòmica produïda per les fàbriques tèxtils i adobers. Gran part de les cases estan restaurades
L casa més antiga de Josselin (3, ru
Data del segle XIV (1538), i també és de les més primitives de Bretanya. Els seus primers propietaris estan representats a banda i banda de la porta, i hi ha una tercera figura que segueix sense saber-se a qui correspon.
Basílica Notre Dame du Roncier segle XV


Passeja pel barri de la Sainte-Croix . El centre històric de Josselin rep el nom de Sainte-Croix, ja que es va construir al voltant de la capella homònima, ubicada avui dia una mica als afores del centre del municipi. És un laberint de carrers amb un munt de cases medievals construïdes amb entramat de fusta, un estil arquitectònic molt estès a la regióDavant l´aparcament de Caravanes tenim l`església de Saint Martin de Josselin , també comença un camí paral·lel al riu Oust fins l´entrada de la ciutat , per al camí las vistes del castell reflex anse en l´aigua són esplendides.


                              Per acabar la jornada en el càmping du Lag

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada